Kinderopvang Tomtiedom

kinderopvang

Buiten slapen

Sinds 2010 maakt ook Tomtiedom gebruik van een buitenbed. In het begin moesten sommige ouders even aan het idee wennen, maar de reacties zijn positief.

In Scandinavische landen is buiten slapen al heel gewoon. De frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. Uit medisch oogpunt is het ook absoluut verantwoord. Kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Kou is niet erg, daar worden de kinderen op gekleed: een dikke slaapzak en/ of deken naarmate de temperatuur lager is en wanten en een muts bij vorst. Wij maken gebruik van een speciale vierseizoenen buitenslaapzak.

Het buitenbed voldoet aan de wettelijke gestelde Europese normen voor meubilair dat wordt gebruikt in kinderdagverblijven. Door de bijzondere constructie van het bed zijn regen en wind geen spelbreker bij het buiten slapen. Het beddengoed en matras worden ‘s nachts binnen bewaard, zodat het aangenaam warm is en niet vochtig wordt. Daarnaast is het bed voorzien van een hor dat insecten en andere dieren bij de kinderen vandaan houdt.

Door de solide en wendbare wielen is het bed goed en eenvoudig verplaatsbaar. Dit geeft ons de mogelijkheid het bed binnen ons zichtveld te plaatsen. Eén blik door het raam en we zien hoe het met het slapende kindje.

Ouders mogen zelf aangeven of zij hun kind buiten willen laten slapen of de voorkeur geven aan een bed binnen. Bovendien houden wij rekening met het individuele kind. Ondanks de toestemming van de ouders kan het zijn dat het betreffende kind buiten slapen te gezellig vindt en er helemaal niet aan slapen toekomt. Een donkere slaapkamer, een prikkelarme omgeving is op dat moment een betere keuze.

Kinderopvang Tomtiedom is een onderdeel van Tomtiedom Holding B.V. - Copyright 2023 - disclaimer