Kinderopvang Tomtiedom

kinderopvang

Dragen

Baby’s hebben behoefte aan aanraking en vastgehouden worden. Dit is een eerste levensbehoefte. De effecten van Kangaroo Mother Care (de baby ligt op de blote borst van moeder of vader) en huid-op-huid contact zijn uitvoerig onderzocht en beschreven. Kangaroo Mother Care leidt tot een betere regulatie van ademhaling, hartslag, temperatuur en glucosespiegel bij de baby1. En huid-op-huid contact is niet alleen goed voor de baby, maar ook voor de ouders. Zo blijkt onder andere uit onderzoek dat moeders minder depressieve symptomen en stress ervaren wanneer ze meerdere uren per dag huid-op-huid contact met hun baby hebben2. Nabijheid en contact zijn een eerste levensbehoefte.

Op Tomtiedom is er de mogelijkheid om uw baby te laten dragen in de draagdoek. Zo kunnen we voorzien in de behoefte aan nabijheid en geborgenheid. Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind in het ergonomisch en veilig dragen.

Mocht u meer vragen hebben, neem dan gerust via de mail (info@tomtiedom.nl) of telefoorn (071-8890287) contact op met onze draagconsulente Nickey.

1. Department of Reproductive Health and Research World Health Organization Geneva. Kangaroo Mother Care, A Practical Guide. 2003
2. Bigelow A, Power M, MacLellan-Peters J, Alex M, McDonald C. Effect of mother/infant skin-to-skin contact on postpartum depressive symptoms and maternal physiological stress. J Obstet Gynecol Neonatal Nurs. 2012

Nabijheid en contact zijn een eerste levensbehoefte.
Op Tomtiedom is er de mogelijkheid om uw baby te dragen in de draagdoek. Zo kunnen we voorzien in de behoefte aan nabijheid en geborgenheid. Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind in het ergonomisch en veilig dragen.

Kinderopvang Tomtiedom is een onderdeel van Tomtiedom Holding B.V. - Copyright 2023 - disclaimer